Nagyon messziről származik, mégis szép lassan beszivárgott hozzánk is. Nem csoda, hogy manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvend hazánkban is a tequila, ami főként nyári italként van számontartva.
Nem mellesleg számos, ismert, mondhatni már-már klasszikusnak tartott koktélnak (Margarita) is ez képezi az alapját. De ha már tequila, akkor érdemes csak a legjobbat választani. Értelemszerűen a legjobb minőség az ital őshazájából származik, ahonnan a nagy gondossággal termesztett és válogatott kék agávéból erjesztik az italt.
További érdekesség ezzel kapcsolatban, hogy a legtöbb szeszes ital minősége a hordótól függ, viszont a tequila minőségét a kék agávé adja. Minél nagyobb az ital agávé tartalma, annál nívósabbnak számít.
Talán csak kevesen hallottak róla, de létezik hivatalos tequila nap, amit értelemszerűen Mexikóban, de az Egyesült Államokban is rendszerint megtartanak minden év július 24-én. Na és mi a helyzet a sóval és citrommal? A szakértők szerint egy minőségi változat nem igényel efféle rituálét.